Hvad sker der på scenerne og på stadepladserne?

FREDAG


Hovedscenen

Kl. 9.00 Formand Susan Thydal byder velkommen 

kl. 9.05 Pernille Rosenkrantz-Theil (MF - S)

Kl. 12.00: Zenia Stampe (MF - Rad)

Kl.13.45: Søren Espersen (MF - DF)


3F
Mød Danmarks stærkeste fagforening


Affaldplus
Sorter – "What’s in it for me".

På Møn Folkemøde 2017 kan du hos AffaldPlus deltage i en række tankevækkende oplevelser. I AffaldPlus’ tattoo – salon handler alt om dig og dine ressourcer, altså affaldsressourcer. Du kan blive klogere på dig selv og affaldsressourcerne – hvilke ressourcer har du, hvad gør du med dem, hvad vil du med dem og hvordan skal det gå i fremtiden med dig og ressourcerne. Kom og tag testen ”Dig og ressourcerne”, og få ”tatoveret” det statement, der passer bedst til dig.


Alternative
Alternativets stand - den grønne stand I Vordingborg.


Anonyme Alkoholiker 
Vi er en sammenslutning af kvinder og mænd, der deler erfaring om vores sygdom Alkoholisme.

Vi taler om hvordan det var, hvad der skete og hvordan det er nu.


Arbejdsmarkedscenen

9.30 - 10.30 Den gode historie
Hvorfor vælge den faglige vej? Vi møder en række unge og hører deres historie 
LH (Landssammenslutningen af Handelsskoleelever ) og EEO (Erhvervsskolernes ElevOrganisation) 

10.30 - 11.30: Jobpatruljen tager pulsen på de unges arbejdsliv 

12.45 - 13.45   Er folkeskolen gearet til faguddannelserne?
Er folkeskolen blevet for akademisk, så det kun er de boglige uddannelser der bliver fokuseret på?
Det spørg vi en række kloge mennesker om

 


Beredskabsforbundet Sjælland

Beredskabsforbundet er organisationen for alle frivillige i det danske redningsberedskab
Vores mål er at bidrage til et robust samfund og sikre, at beredskabstanken udbredes så borgere og redningsberedskab er sammen om at skabe øget tryghed for alle og enhver – i dag og i fremtiden.


Blandede Bolcher
9.30 - 10.30: Hvad mener de unge: Vi tar’ temperaturen på de unge i provinsen . 
“Hvordan overlever man som ung i provinsen”? Det spørg vi en række unge om

10.45 - 11.45 Bander, våben og peberspray
Hvordan bekæmper vi bandekriminalitet?

 12.30 - 13.30: SKAM … med handicap v/ Jacob Nossell, journalist og komiker

Med afsæt i den norske ungdomsserie SKAM taler Jacob Nossell om at være ung med handicap


Borgerlisten
Kom og mød vores spidskandidat Allan Huglstad og andre kandidater til kommunalvalget.
Her på standen kan du komme med forslag, stille spørgsmål og få mere at vide om vores kommunalpolitik.
Du kan også deltage i en lille konkurrence om Borgerlisten og vinde flotte præmier, der gør dig klogere!

Vi er hverken røde eller blå. Vi er ikke bundet af ideologier, men vil lytte til borgerne og i samarbejde med andre partier skabe løsninger, som et flertal af borgere kan gå ind for.
Vi ønsker en anstændig kommune med en forvaltning, der bygger på etik. Vi ønsker hæderlige politikere og embedsmænd, der stopper de mange vennetjenester og møgsager.


BUPL
Som medlem af BUPL lover vi dig bistand og vejledning på en lang række områder, når du møder udfordringer eller problemer i dit arbejdsliv eller er på vej til at få nyt job – kom og få en snak med os


Danske Handicaporganisationer Vordingborg (DH Vordingborg)

PRØV TEKNOLOGI
DH-stand:
Kl. 09.00 – 11.00
Videncenter for Specialpædagogik præsenterer nogle af de elektroniske hjælpemidler til at afhjælpe en funktionsnedsættelse - altså hjælpe med det, man ikke selv kan. Fx vil der blive mulighed for at prøve at styre en computer med øjnene. Mød op i teltet hos DH Vordingborg og hør om alt det, som kan lade sig gøre med teknikkens hjælp, tal med mennesker som kender til mulighederne ... og prøv noget af det. Det er både sjovt og fantastisk at se og opleve, hvad der er muligt.

KAN DU SE MED FØLESANSEN?
DH-stand:
Kl. 11.00-12.30 Dansk Blindesamfund, Storstrøm
viser hvordan man kan finde rundt uden at kunne se.  Hvordan skænker du en kop kaffe uden at spilde? Hvordan læser du på din telefon og pc/tablet? ... og alt som man har brug for i en helt almindelig hverdag i skolen, i fritiden og hjemme. Kan det måske lade sig gøre at bruge følesansen?
Tal med mennesker, som gør det selv og prøv hvordan det kan lade sig gøre og føles og se også en førerhund på arbejde.

SKAM … med handicap
v/ Jacob Nossell, journalist og komiker

Scenen – Blandede Bolcher:
Kl. 12.30-13.30

Med afsæt i den norske ungdomsserie SKAM taler Jacob Nossell om at være ung med handicap – om venskaber, om anderledeshed, om at være usikker - ja - om alt det, unge tænker på og overvejer og som har et ekstra tvist, når man har et handicap. Oplægget indeholder skarpe pointer med et glimt i øjet og blander alvor og humor.
Jacob er journalist og komiker og kendt fra Det Røde Kapel og har lavet filmen ”Naturen uorden”. Jacob er 29 år og spastisk lammet – han har cerebral parese (CP).
Glæd jer til at høre, smile og le ad og sammen med Jacob og alle andre ... og måske få lidt eftertanke.

SPØRG MIG OM ALT
DH-stand
Kl. 13.30 – 14.00 Janus Tarp, formand UlykkesPatientForeningen

Jeg har et handicap - jeg kan ikke bevæge arme og ben eller trække vejret selv – spørg mig om alt.
Hvad hvis du kan spørge et menneske med handicap om alt, og han skulle svare på ALLE seriøse spørgsmål uden filter? Dagens ene hovedperson kom til skade ved en ulykke som 14-årig. Han er kommet gennem pubertet, læst jura og har et almindeligt job i en kommune. Janus er nygift med Liz og har deltaget i bl.a. Aftenshowet om det at have en kæreste.
Janus vil fortælle sin historie og stå ansigt til ansigt med de spørgsmål, I stiller.
Kl. 14.00 – 14.30 Ian Hansen, skoleelev
Mit handicap er usynligt – spørg mig om alt.
Hvad hvis du kan spørge et menneske med handicap om alt, og han skulle svare på ALLE seriøse spørgsmål uden filter? Dagens anden hovedperson er skoleelev og har et medfødt handicap, som bl.a. påvirker de sociale kompetencer - at kunne være sammen med mange mennesker - og har betydning for ens følsomhed for lyde og belastning. Det får konsekvenser for at deltage sammen med andre både i skolen, i fritiden og i familien. Hvordan håndterer en ung det, og hvad tænker han om livet, uddannelse og skole? Og også om hvordan er det at blive voksen … med frihed og udfordringer.
Ian vil fortælle sin historie og stå ansigt til ansigt med de spørgsmål, I stiller.


Dansk sygeplejeråd – Region Sjælland
Vi er en fagpolitisk organisation og repræsenterer 9.500 sygeplejersker og sygeplejestuderende i Region Sjælland


DF
Dansk Folkepartis mål er at bevare Danmarks selvstændighed og frihed, så vi kan sikre folkestyret og videreudvikle det gode land, som møjsommeligt er opbygget gennem vores lange historie.

Vi vil bekæmpe ethvert forsøg på at indskrænke den folkelige frihed, og vi vil arbejde for, at de traditioner, som danner baggrund for vort frie samfund, forsvares overalt, hvor de trues.


DFU
Dansk folkepartis ungdom


DSU
DSU er Danmarks stærkeste politiske ungdomsorganisation! Vi er over 2.000 medlemmer, som kæmper for et mere lige og retfærdigt Danmark. Her på siden kan du læse meget mere om hvad vi mener, hvad vi laver, og du kan finde kontaktoplysninger på DSU-afdelingen i dit eget lokalområde.


10.20: “Drømmeland”-workshop: 
Hvis du var jordens mest magtfulde person, hvad ville du så ændre? På denne workshop skal vi finde frem til, hvad vi brænder for at ændre i samfundet - og ikke mindst, hvordan vi rent faktisk ændrer det i virkeligheden. Vi skal gøre vores politiske drømme til virkelighed!

11.15:  Dilemmaleg
Hvad mener du egentlig om folkeskolen, kongehuset og skat? Vær med til at diskutere dét og en masse andet, når der er dilemmaleg på programmet. Kom og sig din mening højt!

Hele dagen:  Quiz. En slags tip en 5’er, hvor deltagerne skal gætte hvad den blå regering har indført 


EEO
Erhvervsskolernes Elev-Organisation (EEO) samler elever fra Danmarks tekniske skoler og HTX i kampen for bedre forhold på skolen, flere praktikpladser og en uddannelse for livet.

Vi mener, at vi som elever skal stå sammen for at skabe forandring. I EEO mener vi, at eleverne er hverdagens eksperter. Det er os, der går på skolerne, og derfor ved, hvordan det er at være erhvervsskoleelev i dagens Danmark. Vi er altså meget mere værd i denne sammenhæng end en hær af smarte politikere og akademikere, som tror de ved, hvad de snakker om.


En af os
Vi medbringer et lykkehjul hvor fokus er, i tråd med EN AF OS hovedformål, at øge folkets viden om psykisk sygdom (særligt hos unge) og dermed nedbryde tavshed, tvivl og tabu. Der vil være små quiz, battles, præmier osv. Herudover medbringer vi foldere og lign. Mest EN AF OS materiale, men også lidt om Pykinfo / Region Sjælland Psykiatri.

 


Enhedslisten
Enhedslisten arbejder hver dag på at trække dansk politik i en mere solidarisk retning


Fair bidrag
Når den enkelte kunde klager over stigning i bidragssatser sker intet. Når vi er sammen der noget. Meld dig ind og vær med i kampen for at ændre på boligejernes vilkår.


Faxehus Efterskole
Vi ønsker at vores elever udvikler et engagement i deres verden – både den nære på skolen og den fjerne – at arbejde for lighed, rummelighed og solidaritet med samfundets svage grupper, samt åbenhed i kulturmødet med andre. Skolen vægter de demokratiske processer højt. Det er vigtigt at den enkelte elev oplever at han/hun kan få indflydelse og medbestemmelse i konkrete sammenhænge – lige fra hverdagens praktiske udfordringer til sager af betydning for hele skolens liv.
I skolens hverdag forsøger vi at udfordre skolens elever til at forholde sig til politiske og samfundsmæssige problemstillinger. 


Folk&sikkerhed
Tal og bliv hørt
Kom ind til Folk og Sikkerhed, og deltag i debatten. Lad os få en snak om sikkerhed i Danmark, og hvad du mener om det. Vi glæder os til at høre om, hvad du mener, og vi glæder os til at fortælle dig, hvad vi mener.

Event:
Tag debatten med Charlotte Bisserup Bechfeldt (V) om unges medborgerskab, og fortæl om hvordan du vil tage ansvar for, at vi kan få et sikkert Danmark.
Andre aktiviteter Selfie Hjemmeværnet har en kulisse, hvor du kan tage en selfie, hvor du ligner en rigtig soldat.
Popcorn Kom og få nogle lækre popcorn. Militært overvågningskøretøj Hjemmeværnet opstiller et overvågningskøretøj


Folkekirken – på Sydsjælland og Møn.​
Der er  mulighed for samtale med repræsentanter for Den danske Folkekirke, præster og menighedsrådsmedlemmer.
Der vil være løbende konkurrencer, med fine gaver.
Gatis smagsprøver på Luther-øllen fra Mønbryghus for at skabe opmærksomhed på reformations jubilæet 500 år og Folkekirken som helhed.
Københavns dygtigste jazzcroonere nemlig Benjamin Aggerbæk, vil nogle timer fra 11-15 vil synge og spille guitar i små sets og dermed skabe stemning på standen.


Guldborgsundlisten
"DET GODE LIV" - I ALLE ALDRE. Det gode liv i Guldborgsund krydret med alle de gode historier kan være med til at skabe endnu mere vækst og udvikling i vores kommune.


HK
Hele dagen kan du få vejledning i forhold til dit fritidsjob - "Har du penge tilgode?"
"Får du den rigtige timeløn?", "Får du det rigtige aftentillæg?" "Får du løn når du er syg?" "Har du prøvet at blive fyret?"


Højskolen Møn
At gå på Højskolen Møn betyder, at man har naturen lige udenfor vinduet, samtidig med at man har den lille provinsby i baghaven med caféer, kaffehus, biograf og butikker


Høreforening
Høreforeningen arbejder for bedre livsvilkår for mennesker, der er berørt af høreproblemer eller sygdomme i øret. Mærkesagerne afspejler foreningens politiske prioriteringer og er et styringsredskab for arbejdet i den aktuelle landsmødeperiode. Hvor høreapparater er nævnt, dækker det over alle de typer apparater inden for audiologisk behandling, der bruges til at afhjælpe lyd- og høreproblemer.


Konservative/ KU
10.00 - 11.00 – Ungdomsuddannelse – Alle skal i gymnasiet eller skal de?
Ordstyrer Steffen Steffensen
Deltager: John Normann (Dir. EUC Sjælland), Ann Descroix (Rektor ZBC), Willie Becke (Malermester), Johnny (REMA Stensved)

11.00 - 12.00: Miljø – Naturforeningen – ”Changeing Climate”

13.00 - 15.00 Fredag’s bar


Kræftens bekæmpelse

Røgfri Fremtid: Vidste du at 40 børn og unge lærer at ryge hver dag? Sådan behøver det ikke at være – derfor håber vi, at du vil hjælpe

Fuld af liv: Med kampagnen ”Fuld af liv” ønsker vi at forebygge alkoholrelateret kræft ved at skabe en sundere alkoholkultur blandt unge i Danmark.

Kom og prøv vores ”alkoholbriller” – kan du bedømme afstand når du har dem på? og kan du gå lige?

HPV: Ved du nok om forebyggelse af livmoderhalskræft og HPV-vaccination?

Sol: Få gode råd mht solbadning og brug af solariet – kom hen til vores stand og få solcreme på på dagen


LA
I Liberal Alliance har vi visioner, og vi vil skabe ægte forandringer. Vi har som det eneste parti fremlagt en samlet, økonomisk plan og som det eneste parti har vi bedt Finansministeriet gennemregne vores politik.


LH
Landssammenslutningen af Handelsskoleelever (LH) repræsenterer landets EUD/EUX-merkantil- og HHX-elever. Organisationens formål er at varetage vores fælles interesser. Det kan f.eks være over for skoleledelsen, politikere eller andre steder hvor vi kan få indflydelse til at gøre vores handelsskoler bedre.


LOF
LOF tilbyder aftenskoleundervisning til voksne inden for inden for blandt andet it, sprog, sundhed, bevægelse og kreative fag. Vi arrangerer også debatter og foredrag om historie, politik, kultur og andre samfundsrelevante emner.


Lokalscene:
Folkemøde Møns egen scene som i dag er lånt ud til STX

9.30 - 10.30: "Debat og dialog om konsekvenser af Danmarks medlemsskab af EU og et muligt Dexit"
EU debat ved 3X Vordingborg gymnasium

10.45 - 11.45: EU debat ved 3X Vordingborg gymnasium

12.30 - 13.30: Debat med Søren Espersen, Margrethe Auken og 3X 


Medicinsk cannabis
Bliv klogere på Cannabis som plante og hvad medicinsk Cannabis egentligt er. Få et indblik i hvad de forskellige cannabinoider gør og hvordan det Endocannabinoide System virker.


Muslimer for fred
Muslimer for fred er et initiativ taget af Danmarks ældste muslimske organisation (Islams Ahmadiyya Menighed) for at udbrede islams budskab om kærlighed og fred til alle uanset tro. Muslimer for fred er loyale over for Danmark, tager afstand fra en hver form for terrorisme og radikalisering og er engageret i at skabe dialog og fred i samfundet.


Møns Amatørgeologiske forening

Friluftsliv med indhold
MAF er den lokale stenklub på Møn i Vordingborg kommune.


Møn Nu
Foreningen Møn Nu drives af frivillige kræfter. Foreningen ledes af en bestyrelse.
Fælles for foreningens frivillige er et ønske om at medvirke til en positiv udvikling på Møn, generere vækst og sikre et levende lokalsamfund.
Møn Nu favner bredt på tværs af mange områder: erhverv, handel, kultur, turisme, bosætning, fritid mm.


Nye Borgerlige
Danmark har brug for et parti, der kombinerer en klassisk konservativ værdipolitik med en borgerlig økonomisk politik og en utvetydig modstand mod konventioner og overstatslige aftaler, der begrænser det danske folkestyre. Et parti, der tager udgangspunkt i det givne og vil udvikle samfundet baseret på viden og erfaring frem for at revolutionere på baggrund af tro og ideologi.


Organ doner
Du kan blive ramt af så alvorligt organsvigt, at du kun kan overleve, hvis du får et nyt organ. Det er i dag muligt at få transplanteret et vitalt organ fra en afdød donor. For nyresyge er det også muligt at få en nyre fra en levende donor.
Én afdød donor kan redde op til syv liv – så én enkelt donor kan virkelig gøre en forskel for de over 400 danskere, der i dag står på venteliste til et nyt organ.


Peer Støtte Guldborgsund 
Vi står til rådighed med egne erfaringer og deler ud af egne kompetencer og viden. Samt at vise andre sindslidende, at de ikke er alene og at der er en vej op/ud.


Professionshøjskolen Absalon 
University College Sjælland er en af de syv professionshøjskoler, som blev etableret i august 2007. Vi er godt 650 medarbejdere, 8.500 fuldtidsstuderende og 3.500 i efteruddannelse


Radikale – Vordingborg
Lokalforeningen i Vordingborg kommune
Lokalforeningen arbejder for gode og holdbare politiske løsninger i Vordingborg kommune. Derudover er vi aktive i Radikale Venstre regionalt og nationalt. Vi holder jævnligt baglandsmøder hvor vi diskuterer politi.


Region Sjælland
Vi er til for dig Region Sjællands slogan er "Vi er til for dig". Med det sætter vi fokus på den opgave, vi er sat i verden for at løse som offentlig servicevirksomhed.


Rotary
Rotary er et lokalt og internationalt netværk med spændende muligheder for aktive erhvervsfolk og selvstændige, der ønsker at udvikle deres erhvervsmæssige kompetence. Rotary består af engagerede og motiverede mænd og kvinder, der sætter høje etiske standarder som mål.


Rygstop ung
Vordingborg Kommune tilbyder en bred vifte af rygestopforløb: Rygestop Classic Rygestop for gravide og nybagte mødre Rygestop &Fitness Rygestop - 100 % frisk luft


Save the bridge
Vi får en ny Storstrømsbro. Godt!
Bevar den gamle unike bro, som turist mål.
F.eks 3,5 km sovevognshotel og museum.


Sct. Georgs Gilderne i Vordingborg
Sct. Georgs Gilderne, der har udgangspunkt i spejderbevægelsens principper, er et fællesskab for voksne, hvor medlemmerne tilstræber at leve efter gildeidealerne og at omsætte disse i praksis. Vi er ikke en loge, men en organisation, der støtter spejderarbejde, og i høj grad også udfører humanitært arbejde både lokalt og på landsplan


SF
Kom og mød SF's Borgmesterkandidat Else-Marie Langballe Sørensen og de øvrige kandidaterne til kommunalvalget samt SFU's kandidat til Regionsvalget Sofie Carlø.
På vores rød-grønne stand vil du kunne få en snak med alle kandidaterne, høre om hvorfor vi går op i arbejdsmiljø, folkeskole, det grønne og ældrepolitik.
Der vil være konkurrencer, hvor du dels kan gætte en kandidat og dels kan du hjælpe med at skyde brugen af Round Up ned. Du kan også bare tage en slapper og få en uformel snak om det, der optager dig. Fredag vil du som ung få mulighed for at udtrykke dine visioner for fremtiden i en kreativ proces. Dine visioner vil blive udstillet og formidlet videre lørdagen igennem.


SIND
SIND Ungdom arbejder for et samfund, hvor ingen unge føler sig alene eller isolerede men i stedet møder forståelse, respekt og anerkendelse, når de selv eller deres nærmeste bliver ramt af psykisk sårbarhed og derigennem bliver i stand til at leve et mere tilfredsstillende og indholdsrigt liv.


Socialdemokratiet
Hos Socialdemokratiet – i teltet ved siden af DSU vil vi om fredagen have fokus på det kommende kommune og regionsvalg.
Kl.9.30 - 10.30 Er du frisk nok til uddannelse?
Få målt din puls, hjerterytme mm og find ud af om du er fit for fight til uddannelse
10.45 - 11. 45   ”Unge” mod de “gamle” kandidater i en quiz, hvor man skal reagere hurtigt.
13.00 - 13.45  M&M konkurrence. Er det den røde eller den blå M&M der er bedst?


SOSU Nykøbing F. giver dig gode kort på hånden. 
Læg vejen forbi vores stand og stift nærmere bekendtskab med de tre uddannelser:

  • Social- & Sundhedshjælper
  • Social- & Sundhedsassistent
  • Pædagogisk Assistent.

Måske det var noget for dig?
Mød elevaktiviteter på standen: Få en grimasse til at passe og mal et billede af din fremtid. 
Deltag i vores konkurrence. Klokken 14.30 trækker vi lod om 3 gavekort til selvforkælelse.


Sundhedsplejerskerne
Sundhedsplejen i Vordingborg kommune har ved folkemødet fokus på forebyggelse og behandling af kønssygdomme – og derfor også på brugen af KONDOM.

Vi laver QUIZ, hvor man kan teste sin viden om sex og prævention OG vinde biografbilletter for 2. 
Vi laver også KONDOMSTAFET - så er man hurtig på fødderne OG med hænderne, kan der vindes forskellige kondompakker.

Vi arbejder sammen med vores kolleger fra Rygestop-UNG og Ungerådgivningen CFR


Sydsjælland og Lolland- Falster politi
Oplysninger om både ”Politikadet” uddannelsen og den ”almindelige” politiuddannelse.


Tværsam
Tværsam er Møn-baseret og deres formål er Agenda 21 formål – som NGO (non governmental organisation) at tilgodese sociale, miljømæssige og kulturelle tiltag, lokalt og globalt


TUBA

Vi vil i løbet af dagen arrangere et oplæg/debat, hvor nogle af de unge som har gået i TUBA, fortæller deres historie og hvad de har fået ud af at bryde det Tabu som misbrug i familien kan være.

Da vi fejre 20 år fødselsdag i TUBA DK, vil vi ligeledes markere dette på vores stand i form af en lille Quiz, som løbende vil blive afviklet på vores stand.


VisitSydsjælland-Møn
VisitSydsjælland-Møn (VISM) udgør det strategiske grundlag for turismeudvikling og turismefremme i destinationen SydkystDanmark, der dækker kommunerne Faxe, Næstved, Stevns og Vordingborg.


UlykkesPatientForeningen og PolioForeningen,

UlykkesPatientforeningen og Polioforeningen deltager i en stand på Folkemøde Møn.

Vi giver mulighed for, at prøve hvordan hverdagen er for en kørestol bruger, f.eks. hvordan kommer man op i en bil, hvordan er et at køre på græs osv.
Information hvordan man kommer videre og får hjælp efter en ulykke.


Ungdomsskolen
Udvikling – perspektiv - succes


Ungenergi
UngEnergi er VedvarendeEnergis ungdomsorganisation. Vi er et netværk af unge, som arbejder for at samle en hel generation om at standse klimaforandringerne og arbejde sammen for en bæredygtig verden.


Ungerådgivningen, Center for Rusmidler.
Hvis du gerne vil have hjælp til at tackle ensomhed og isolation i forbindelse med dit brug af alkohol, hash eller andre stoffer. Har du oplevet at sidde til en fest med lokalet fuld af mennesker ... og så alligevel sidde helt alene med dine tanker om stoffer eller alkohol?

Kom og test din viden om alkohol og hash. Vind biografbilleter til dig og 4 af dine venner.
Vinderen trækkes kl. 14.30.


Ungescenen
Scenen er styret af Ungdomsrådet 

8.00 - 9.00: DAYBREAKER​ - Morgen diskotek ved DJ Grønvold. 

9.30: Den voksnes brandert - barnets hovedpine
TUBA: Hør et barn af en misbruger fortælle om livet i en familie med alkoholmisbrug og om konsekvenserne. Herefter er der debat

10.45 Lange/Korte skoledage
Ungdomsrådet invitere til debat 

12.30: Unge og Iværksætteri
Vi har inviteret Kasper Friis (www.kaspermfriis.dk) og debattere med Vordingborg erhverv og udvalgsformanden fra Kommunalbestyrelsen.
 


Venstre
Det liberale menneskesyn bygger på, at ethvert menneske har ret til ansvar for sit eget liv. Hvis mennesket berøves det personlige ansvar, bliver det umyndiggjort, magtesløst og ansvarsløst. Derfor skal mennesket være frit til at tage ansvar for sit eget liv og medansvar for andre mennesker og fællesskabet.


Venstres Ungdom
Venstres Ungdoms holdninger bygger på liberalismen. Ordet liberalisme stammer fra det latinske ord „liber“, som betyder „fri“.


Hjælp den voldsudsatte familie 
 "Hvad alle bør vide om vold i familien og hvordan du kan hjælpe". 

Vi vil på folkemødet snakke med folk om hvad man som nabo, pårørende eller kollega kan gøre når du opdager, at nogen du kender bliver udsat for eller udsætter deres partner for vold. Vi vil via samtale med folk og uddeling af gratis materiale give enkle og konkrete redskaber til at hjælpe og oplysninger om de steder, hvor den voldsudsatte, voldsudøveren eller barnet i en familie med vold kan få yderligere hjælp.
Vores facebookside


Vordingborgskolen
Formålet med skolen er at tilbyde undervisning og samvær med livsoplysning, folkelig oplysning og demokratisk dannelse som de grundlæggende elementer.

Begreberne implementeres på forskellig vis i Vordingborgskolens dagligdag - såvel formaliseret form, som i den måde, hvori undervisningen tilrettelægges og afvikles i dagligdagen.


Vordingborg Social virksomhed
Vi vil fortælle om/besvare spørgsmål vedrørende STU (Særlig Tilrettelagt Uddannelse). Det er en del af Vordingborg Sociale Virksomhed, og er vores primære tilbud til unge i alderen 16-25 år.


Vågetjenesten på Møn
Vågekonen – eller vågemandens fornemste opgave er at sidde hos en person, som er døende, så de ikke ligger alene i deres sidste timer.
At sidde og trøste og være nærværende. Sådan var det i gammel tid, og sådan er det endnu.
Alt for mange mennesker i dag er alene og bange, uden nogen ved deres side, og derfor er vågekonens og vågemandens indsats aktuel.