Hvad sker der på scenerne og på stadepladserne


Hovedscenen

Kl. 10.00 Formand Susan Thydal byder velkommen 

kl. 10.05 Borgmester Michael Seiding Larsen

kl. 10.15 Marcus Knuth 

kl. 10.30 Simon Emil Ammitzbøl 

Kl. 12.00: Mette Frederiksen 

Kl.16.00: Jacob Mark 


3F
Mød Danmarks stærkeste fagforening


Affaldplus
Sorter – "What’s in it for me".

På Møn Folkemøde 2017 kan du hos AffaldPlus deltage i en række tankevækkende oplevelser. I AffaldPlus’ tattoo – salon handler alt om dig og dine ressourcer, altså affaldsressourcer. Du kan blive klogere på dig selv og affaldsressourcerne – hvilke ressourcer har du, hvad gør du med dem, hvad vil du med dem og hvordan skal det gå i fremtiden med dig og ressourcerne. Kom og tag testen ”Dig og ressourcerne”, og få ”tatoveret” det statement, der passer bedst til dig.


Alternative

Alternativets stand - den grønne stand I Vordingborg.

Kom og mød kandidaterne til kommunalvalget i Vordingborg kommune, Ann Busch og Lars Bakke Olsen. Ann og Lars vil være dels i vores stand, samt deltage i debatter på folkemødet. I vores stand vil du kunne få en Åstemad og en snak med Lars - og du vil kunne bytte et kort med Ann og høre hvad hun har af visioner for Vordingborg kommune. 

Hele dagen er der aktiviteter, hvor du kan udfordre vores kandidater i forskellige spil, du kan male med på fællesbillede eller danse orientalsk. 
Dorthe Reinholdt fortæller om kampen imod glyphosat samt alternativer til hvad vi kan bruge ukrudtet til.

I de tidsrum vores lokale kandidater er ude på pladsen til debat fyldes teltet af gode grønne folk fra de omkringliggende distrikter, nemlig:
Kl 13:45 - 15:50 Debatmøde med kadidater til kommunalvalget 2017, for Alternativet Lolland og Guldborgsund kommuner:
Alternativet Lolland: Thomas Winther og Lasse Tristan Falster
Alternativet Guldborgsund: Dion Lillie Gornitzka, Joan Kragh, Lykke Sanne Nielsen og Ulla Munksgaard

Kl 16:45 - 17:45 Vores Folkemøde, 
- med deltagelse af lokale alternativister, byrådskandidater og folketingskandidater.
Kom og mød os og del din mærkesag om hvad du vil have båret med ind i byrådet.


Anonyme Alkoholiker 
Vi er en sammenslutning af kvinder og mænd, der deler erfaring om vores sygdom Alkoholisme.

Vi taler om hvordan det var, hvad der skete og hvordan det er nu.


Arbejdsmarkedscenen
10.45 - 11.45: Unge psykisk sårbare? 

12.40- 13.40: Femern og Storstrømsbroen - har vi lært noget af metrobyggeriet i København?

13.45 - 14.45: Udlicitering af kommunale opgaver. 

14.50 - 15.50:  De lærdes tyranni


Beredskabsforbundet Sjælland

Beredskabsforbundet er organisationen for alle frivillige i det danske redningsberedskab
Vores mål er at bidrage til et robust samfund og sikre, at beredskabstanken udbredes så borgere og redningsberedskab er sammen om at skabe øget tryghed for alle og enhver – i dag og i fremtiden.


Blandede Bolcher
10.45 - 11.45: Sundhedspolitisk debat – Hvem skal stå i spidsen for Regions Sjællands Sygehusvæsen?
12.40 - 13.40: "Lige adgang til sundhedsvæsnet – Sundhed for alle" 

13.45 - 14.45: "Hvad skal de danske soldater lave i Estland” 

14.50 - 15.50: "Ulighed - hvordan behandler vi vores socialt udsatte"


Borgerlisten
 Kom og mød vores spidskandidat Allan Huglstad og andre kandidater til kommunalvalget.
Her på standen kan du komme med forslag, stille spørgsmål og få mere at vide om vores kommunalpolitik.
Du kan også deltage i en lille konkurrence om Borgerlisten og vinde flotte præmier, der gør dig klogere!

Vi er hverken røde eller blå. Vi er ikke bundet af ideologier, men vil lytte til borgerne og i samarbejde med andre partier skabe løsninger, som et flertal af borgere kan gå ind for.
Vi ønsker en anstændig kommune med en forvaltning, der bygger på etik. Vi ønsker hæderlige politikere og embedsmænd, der stopper de mange vennetjenester og møgsager.


BUPL
Som medlem af BUPL lover vi dig bistand og vejledning på en lang række områder, når du møder udfordringer eller problemer i dit arbejdsliv eller er på vej til at få nyt job – kom og få en snak med os


Dansk Handicap

  • PRØV TEKNOLOGI

Kl. 10.00- 12.00 Videncenter for Specialpædagogik præsenterer nogle af de elektroniske hjælpemidler til at afhjælpe en funktionsnedsættelse - altså hjælpe med det, man ikke selv kan. Mød op hos DH Vordingborg og hør om alt det, som kan lade sig gøre med teknikkens hjælp, tal med mennesker som kender mulighederne. Det er både sjovt og fantastisk at se og opleve, hvad der kan lade sig gøre.

  • DET KU´ OGSÅ VÆRE EPILEPSI

Kl. 10.00-12.00 Epilepsiforeningen kommer og fortæller om epilepsi samt viser en film om netop dette. Kom og tal med mennesker der lever med epilepsi og bliv klogere på hvad det er.

  • KAN VI LÆRE AF HANDICAPHISTORIEN?

Kl. 10.00-12.00 Historisk selskab for Handicap og Samfund (nu Handicaphistorien) er repræsenteret ved Henning Jahn, som fortæller om handicappolitik i et historisk og nutidigt perspektiv. Handicaphistorien øver indflydelse på samfundet fordi:

  • Handicaphistorien kan betyde meget for identiteten hos det enkelte menneske med handicap
  • Handicaphistorie afdækker samfundets måde at tænke og indrette sig på
  • Handicaphistorie medvirker til at flytte ikke-handicappedes holdninger til mennesker med handicap
  • Handicaphistorie er nødvendig, når man skal forstå og formulere nye mål for samfundets tilbud til mennesker med handicap.

 

FRA FRYGTET TIL MEDBORGER – og hvor er vi på vej hen?

v/ Henning Jahn, tidl. leder af udviklings- og tilsynsafdelingen for handicap og socialpsykiatri i Slagelse Kommune

Scenen - Blandede Bolcher

kl. 12.45-13.45

Med et historisk udgangspunkt, tales om udviklingen på bo- og beskæftigelsesområdet og hvor vi er på vej hen samt betydningen af kvalitet i tilbuddene og et dagligt miljøskifte.

Henning Jahn er formand for Historisk Selskab for Handicap og Samfund og har forfattet talrige artikler i tidsskrifter. Han er frivillig på Dansk Forsorgshistorisk Museum på det tidligere Andersvænge i Slagelse.

  • HVORDAN STÆRK?

Kl. 13.00-15.00 Kom og prøve håndtryksmåleren med Gigtforeningen og se hvor hårdt du kan trykke. Der vil være konkurrencer, hvor der er mulighed for at vinde en fiskeopskriftsbog. Vinderen annonceres på Gigtforeningens facebook side.
Tal med mennesker der kender gigten på egen krop, og hør nærmere om hvordan man får en god hverdag.

  • KAN DU SE MED FØLESANSEN?

Kl. 13.00-15.00 Dansk Blindesamfund, Storstrøm viser hvordan man kan finde rundt uden at kunne se. Hvordan skænker du en kop kaffe uden at spilde? Hvordan læser du på din telefon og pc? .. og alt det man har brug for i en helt almindelig hverdag. Kan det måske lade sig gøre at bruge følesansen.

Tal med mennesker, som gør det selv og prøve hvordan det kan lade sig gøre og føles.

  • HVOR ER VI PÅ VEJ HEN – ER VI ENIG I MÅLET?

Kl. 13.00-15.00 Landsforeningen LEV, Storstrøm der bliver mulighed for at få en snak med Henning Jahn og repræsentanter fra LEV om aktuel udvikling på bo og beskæftigelsesområdet samt betydningen af et dagligt miljøskifte og kvalitet i tilbuddene på Psykiatri og Handicapområdet.


Dansk sygeplejeråd – region Sjælland
Vi er en fagpolitisk organisation og repræsenterer 9.500 sygeplejersker og sygeplejestuderende i Region Sjælland


Dbio 
Bioanalytiker er den fælles fagbetegnelse for alle de medlemmer, der har en autorisation som bioanalytiker. En række af foreningens øvrige medlemmer har uddannelse som laborant, laboratorietekniker eller anden uddannelse. 


DF
Dansk Folkepartis mål er at bevare Danmarks selvstændighed og frihed, så vi kan sikre folkestyret og videreudvikle det gode land, som møjsommeligt er opbygget gennem vores lange historie.

Vi vil bekæmpe ethvert forsøg på at indskrænke den folkelige frihed, og vi vil arbejde for, at de traditioner, som danner baggrund for vort frie samfund, forsvares overalt, hvor de trues.


DFU
Dansk folkepartis ungdom


Enhedslisten
Enhedslisten arbejder hver dag på at trække dansk politik i en mere solidarisk retning


Fair bidrag
Når den enkelte kunde klager over stigning i bidragssatser sker intet. Når vi er sammen der noget. Meld dig ind og vær med i kampen for at ændre på boligejernes vilkår.


Folk&sikkerhed
Tal og bliv hørt
Kom ind til Folk og Sikkerhed, og deltag i debatten. Lad os få en snak om sikkerhed i Danmark, og hvad du mener om det. Vi glæder os til at høre om, hvad du mener, og vi glæder os til at fortælle dig, hvad vi mener.

Event:
Tag debatten med Charlotte Bisserup Bechfeldt (V) om unges medborgerskab, og fortæl om hvordan du vil tage ansvar for, at vi kan få et sikkert Danmark.
Andre aktiviteter Selfie Hjemmeværnet har en kulisse, hvor du kan tage en selfie, hvor du ligner en rigtig soldat.
Popcorn Kom og få nogle lækre popcorn. Militært overvågningskøretøj Hjemmeværnet opstiller et overvågningskøretøj
Militær sminke HJV har et sminkehold, som kan sminke børn.


Folkekirken – på Sydsjælland og Møn.​

Vi vil både fredag og lørdag i samtale med mennesker, og der vil være løbende konkurrencer, med fine gaver. Præmie trækkes fredag kl. 12 og 14, lørdag kl. 12, 14 og 16. Præmie: Lutherøl samt bøger fra Bibelselskabet.
Tegnekonkurrence for børn: Præmie trækkes kl. 13, 15 og 17. Præmie: bog, Sigurd fortæller om Luther.
Vi vil også servere gratis smagsprøver på Luther-øllen fra Mønbryghus for at skabe opmærksomhed på reformations jubilæet 500 år og Folkekirken som helhed.
Vi har en del postkort med og andre gratis reklameting til uddeling (kom og få et ord med på vejen, træk et citat og lign.)


Guldborgsundlisten
"DET GODE LIV" - I ALLE ALDRE. Det gode liv i Guldborgsund krydret med alle de gode historier kan være med til at skabe endnu mere vækst og udvikling i vores kommune.


Højskolen Møn
At gå på Højskolen Møn betyder, at man har naturen lige udenfor vinduet, samtidig med at man har den lille provinsby i baghaven med caféer, kaffehus, biograf og butikker


Høreforening
Høreforeningen arbejder for bedre livsvilkår for mennesker, der er berørt af høreproblemer eller sygdomme i øret. Mærkesagerne afspejler foreningens politiske prioriteringer og er et styringsredskab for arbejdet i den aktuelle landsmødeperiode. Hvor høreapparater er nævnt, dækker det over alle de typer apparater inden for audiologisk behandling, der bruges til at afhjælpe lyd- og høreproblemer.


Initativet

Kom og mød initiativet på Møns Folkemøde. Du kan få en snak med stifterne og bygge din egen poltik:

1. Stemme: Stem ja eller nej til et lovforslag
2. Forhandle: Ændre i et eksisterende lovforslag. 
3. Fremsætte: Formuler dit eget lovforslag.
4. Prioritere: Prioritering af budgetter. 


Integrationsrådet

Rådet skal medvirke til, at kommunalbestyrelsens integrationsindsats er effektiv og sammenhængende og fremmer etnisk ligestilling. For at understøtte integrationsindsatsen afholder rådet 5-6 arrangementer om året med fokus på kulturmøde og fællesskab. Derudover har rådet oprettet en pulje, hvor foreninger, privatpersoner, virksomheder m.fl. kan søge midler til integrationsfremmende aktiviteter.

Til Folkemødet kan du møde nogle af Integrationsrådets medlemmer og høre mere om rådets arbejde. Kl. 11-12 vil rådets næstformand Drissia Knudsen fortælle sin historie om at komme til Danmark og skabe sig en ny tilværelse her i Vordingborg Kommune, og der vil være mulighed for at stille spørgsmål. Derudover vil også være et par gæster, der løbende er klar til at fortælle deres historie om at blive integreret og være en del af fællesskabet


Jordemoder foreningen 
Jordemoderforeningens formål er fagligt og kollegialt at højne professionen og varetage jordemødres og jordemoderstuderendes interesser i sager og forhold, der er af betydning for den enkelte og for hele standen


Konservative/ KU - Det grønne telt 

Kl. 10.30 - 1100 – Erhverv (Hvordan skaber vi de gode vilkår?) 

Kl. 11.30 - 1200 – Miljø (Naturpark Møn) - incl. lørdagsbar

Kl. 12.30 - 1300 – Bosætning (Hvordan tiltrækker vi de rigtige?)

Kl. 1515 - 1545 – Folkeskolen (Har vi ramt bunden?)

Kl. 15.45 - 1900 – Lørdags bar


LA
I Liberal Alliance har vi visioner, og vi vil skabe ægte forandringer. Vi har som det eneste parti fremlagt en samlet, økonomisk plan og som det eneste parti har vi bedt Finansministeriet gennemregne vores politik.


LOF
LOF tilbyder aftenskoleundervisning til voksne inden for inden for blandt andet it, sprog, sundhed, bevægelse og kreative fag. Vi arrangerer også debatter og foredrag om historie, politik, kultur og andre samfundsrelevante emner.


Lokalscene:

Kl. 10.40 - Borgmester og Spidskandidat debat til Kommunalvalget 2017 i Vordingborg
kl. 12.45 - Spidskandidat debat til Regionsrådsvalget 2017 
kl. 13.45 Kandidaterne til Kommunevalget 2017 i Vordingborg stiller op til debat med forskellige emner.
Kl. 14.50 Kandidaterne til Regionsrådsvalget 2017 i Vordingborg stiller op til debat med forskellige emner
kl. 16.40 Kandidaterne til Kommunevalget 2017 i Vordingborg stiller op til debat med forskellige emner.


Medicinsk cannabis
Bliv klogere på Cannabis som plante og hvad medicinsk Cannabis egentligt er. Få et indblik i hvad de forskellige cannabinoider gør og hvordan det Endocannabinoide System virker.


Muslimer for fred
Muslimer for fred er et initiativ taget af Danmarks ældste muslimske organisation (Islams Ahmadiyya Menighed) for at udbrede islams budskab om kærlighed og fred til alle uanset tro. Muslimer for fred er loyale over for Danmark, tager afstand fra en hver form for terrorisme og radikalisering og er engageret i at skabe dialog og fred i samfundet.


Møn Nu
Foreningen Møn Nu drives af frivillige kræfter. Foreningen ledes af en bestyrelse.
Fælles for foreningens frivillige er et ønske om at medvirke til en positiv udvikling på Møn, generere vækst og sikre et levende lokalsamfund.
Møn Nu favner bredt på tværs af mange områder: erhverv, handel, kultur, turisme, bosætning, fritid mm.


Nye Borgerlige
Danmark har brug for et parti, der kombinerer en klassisk konservativ værdipolitik med en borgerlig økonomisk politik og en utvetydig modstand mod konventioner og overstatslige aftaler, der begrænser det danske folkestyre. Et parti, der tager udgangspunkt i det givne og vil udvikle samfundet baseret på viden og erfaring frem for at revolutionere på baggrund af tro og ideologi.


Organ doner
Du kan blive ramt af så alvorligt organsvigt, at du kun kan overleve, hvis du får et nyt organ. Det er i dag muligt at få transplanteret et vitalt organ fra en afdød donor. For nyresyge er det også muligt at få en nyre fra en levende donor.
Én afdød donor kan redde op til syv liv – så én enkelt donor kan virkelig gøre en forskel for de over 400 danskere, der i dag står på venteliste til et nyt organ.


Peer Støtte Guldborgsund 
Vi står til rådighed med egne erfaringer og deler ud af egne kompetencer og viden. Samt at vise andre sindslidende, at de ikke er alene og at der er en vej op/ud.


Radikale – Vordingborg
Lokalforeningen i Vordingborg kommune
Lokalforeningen arbejder for gode og holdbare politiske løsninger i Vordingborg kommune. Derudover er vi aktive i Radikale Venstre regionalt og nationalt. Vi holder jævnligt baglandsmøder hvor vi diskuterer politi.


Region Sjælland
Vi er til for dig Region Sjællands slogan er "Vi er til for dig". Med det sætter vi fokus på den opgave, vi er sat i verden for at løse som offentlig servicevirksomhed.


Rotary
Rotary er et lokalt og internationalt netværk med spændende muligheder for aktive erhvervsfolk og selvstændige, der ønsker at udvikle deres erhvervsmæssige kompetence. Rotary består af engagerede og motiverede mænd og kvinder, der sætter høje etiske standarder som mål.


Save the bridge
Vi får en ny Storstrømsbro. Godt!
Bevar den gamle unike bro, som turist mål.
F.eks 3,5 km sovevognshotel og museum.


Sct. Georgs Gilderne i Vordingborg
Sct. Georgs Gilderne, der har udgangspunkt i spejderbevægelsens principper, er et fællesskab for voksne, hvor medlemmerne tilstræber at leve efter gildeidealerne og at omsætte disse i praksis. Vi er ikke en loge, men en organisation, der støtter spejderarbejde, og i høj grad også udfører humanitært arbejde både lokalt og på landsplan


SF

SF og SFU deltager i Folkemøde Møn.
Kom og mød SF's Borgmesterkandidat Else-Marie Langballe Sørensen og de øvrige kandidaterne til kommunalvalget samt SFU's kandidat til Regionsvalget Sofie Carlø.
På vores rød-grønne stand vil du kunne få en snak med alle kandidaterne, høre om hvorfor vi går op i arbejdsmiljø, folkeskole, det grønne og ældrepolitik.
Der vil være konkurrencer, hvor du dels kan gætte en kandidat og dels kan du hjælpe med at skyde brugen af Round Up ned. Du kan også bare tage en slapper og få en uformel snak om det, der optager dig. Fredag vil du som ung få mulighed for at udtrykke dine visioner for fremtiden i en kreativ proces. Dine visioner vil blive udstillet og formidlet videre lørdagen igennem.


SIND
SIND  arbejder for et samfund, hvor ingen føler sig alene eller isolerede men i stedet møder forståelse, respekt og anerkendelse, når de selv eller deres nærmeste bliver ramt af psykisk sårbarhed og derigennem bliver i stand til at leve et mere tilfredsstillende og indholdsrigt liv.


Skills
DM i Skills skal eksponere erhvervsuddannelserne på en positiv måde ved at vise de dygtigste eud-elever, der gennem konkurrencer yder deres bedste. Desuden skal mesterskabet ses som talentpleje for de dygtigste elever, ved at de får muligheden for at yde det ypperste og dermed måske ende som Danmarks, ja måske verdens bedste faglærte murer, maler eller konditor.


Socialdemokratiet
KL. 10.40: "Integration"
Kl. 12.45 Hvordan bekæmper vi uligheden i Danmark og bryder mønstret i den negative sociale arv? 
Kl: 13.45: EU - Hvor skal vi hen?
Kl: 14.50: Klima og Miljø "Danmark versus Trump"
Kl. 16.40: Flyt på landet!


SparEnergi.dk​

SparEnergi.dk
Vi repræsenterer Energistyrelsens rådgivningstilbud SparEnergi.dk, hvor private kan få information og rådgivning om energibesparelser.
Kom forbi telt nummer  43 og få hjælp til, hvordan du sparer på energien i din bolig. Overvejer du eksempelvis at udskifte dit oliefyr, så står vi klar til at rådgive dig i alternative muligheder som varmepumpe, træpiller, fjernvarme mv. Men vi kan også hjælpe dig med at vælge den rigtige LED-pære, eller se nærmere på, om det kan betale sig for dig at efterisolere huset.

Vi uddeler også gratis elspareskinner, tænd/sluk-ure og Sparometre, så du kan komme i gang med at spare på energien med det samme.

Når du ikke forbi SparEnergi.dk’s stand i denne omgang, så besøg SparEnergi.dk, skriv til info@sparenergi.dk, eller ring på 31 15 90 00 og få uvildig rådgivning om energibesparelser.

11.00: Kom og få en is inden den smelter – Hvorfor skal vi spare på energien og hvordan gør vi det bedst i private boliger.

13.30: Hvordan sparer du på energien i boligen – Oplæg ved SparEnergi.dk’s energirådgiver Line Nørmark om mulighederne for at reducere boligens energiforbrug.

 


Sydsjælland og Lolland- Falster politi

Forebyggelse af indbrud, hvad kan man gøre for at sikre sin bolig – virker Nabohjælp? 

Projekt Borgernært Politi – et bredt etableret samarbejde med politikredsens lokalsamfund, hvor der via, personlige relationer, skal udveksles relevant viden og drøftes lokale bekymringer, alt med henblik på at sikre den grundlæggende tryghed og tilfredshed hos borgerne

Tyveri fra varebil – hvordan kan man eksempelvis sikre sig herimod?

Bestil en færdselskontrol


VisitSydsjælland-Møn
VisitSydsjælland-Møn (VISM) udgør det strategiske grundlag for turismeudvikling og turismefremme i destinationen SydkystDanmark, der dækker kommunerne Faxe, Næstved, Stevns og Vordingborg.


UlykkesPatientForeningen og PolioForeningen,
UlykkesPatientforeningen og Polioforeningen deltager i en stand på Folkemøde Møn.

Vi giver mulighed for, at prøve hvordan hverdagen er for en kørestol bruger, f.eks. hvordan kommer man op i en bil, hvordan er et at køre på græs osv.

Information hvordan man kommer videre og får hjælp efter en ulykke.


Ungdomsskolen
Udvikling – perspektiv - succes


Ungenergi
UngEnergi er VedvarendeEnergis ungdomsorganisation. Vi er et netværk af unge, som arbejder for at samle en hel generation om at standse klimaforandringerne og arbejde sammen for en bæredygtig verden.


Ungescenen
Scenen er styret af Ungegruppen 

Kl. 10.45 - Skills. 

Kl. 12.40 - Ungdomsparti debat

Kl. 13.45: Frivillig - for CV'et eller for andre?​

 

Kl. 14.50 - Folkeskolens fremtid ” Er folkeskolen blevet for akademisk?” 

Kl. 17.00 - POLITISK HØVDINGEBOLD - opdateres 


Venstre
Det liberale menneskesyn bygger på, at ethvert menneske har ret til ansvar for sit eget liv. Hvis mennesket berøves det personlige ansvar, bliver det umyndiggjort, magtesløst og ansvarsløst. Derfor skal mennesket være frit til at tage ansvar for sit eget liv og medansvar for andre mennesker og fællesskabet.


Venstres Ungdom
Venstres Ungdoms holdninger bygger på liberalismen. Ordet liberalisme stammer fra det latinske ord „liber“, som betyder „fri“.


Voldsramte familier
Vi vil på folkemødet snakke med folk om hvad man som nabo, pårørende eller kollega kan gøre når du opdager, at nogen du kender bliver udsat for eller udsætter deres partner for vold. Vi vil via samtale med folk og uddeling af gratis materiale give enkle og konkrete redskaber til at hjælpe og oplysninger om de steder, hvor den voldsudsatte, voldsudøveren eller barnet i en familie med vold kan få yderligere hjælp.


Vordingborgskolen
Formålet med skolen er at tilbyde undervisning og samvær med livsoplysning, folkelig oplysning og demokratisk dannelse som de grundlæggende elementer.

Begreberne implementeres på forskellig vis i Vordingborgskolens dagligdag - såvel formaliseret form, som i den måde, hvori undervisningen tilrettelægges og afvikles i dagligdagen.


Vordingborg Social virksomhed
Vi vil fortælle om/besvare spørgsmål vedrørende STU (Særlig Tilrettelagt Uddannelse). Det er en del af Vordingborg Sociale Virksomhed, og er vores primære tilbud til unge i alderen 16-25 år.


Vågetjenesten på Møn
Vågekonen – eller vågemandens fornemste opgave er at sidde hos en person, som er døende, så de ikke ligger alene i deres sidste timer.
At sidde og trøste og være nærværende. Sådan var det i gammel tid, og sådan er det endnu.
Alt for mange mennesker i dag er alene og bange, uden nogen ved deres side, og derfor er vågekonens og vågemandens indsats aktuel.